DISTRIBUIȚI
Clostridium acetobuthylicum poate fermenta zăharurile prezente în biomasă în acetonă și în alcooli: etanol ți butanol. Credit: Berkeley Lab

Cercetătorii de la Universitatea Illinois, Urbana-Champaign au descoperit, pentru prima dată interdependeța complexă și orchestrarea reacțiilor metabolice, reglarea genelor și indicii de mediu ale metabolismului pentru Clostridium, indicând noi perspective în dezvoltarea biocombustibililor.

Această cercetare crește înțelegerea noastră fundamentală a procesului complex, sistematizat a fermentației Clostridiale acetonă – butanol – etanol declară Ting Lu, asistent de bio-inginerie la Illinois. În același timp furnizează un mijloc puternic pentru designul tulpinii și optimizarea protocolului, deci facilitează dezvoltarea generației următoare de biocombustibili.

Metabolismul microbial este o cale prin care un microb utilizează nutrienți și generează energie pentru a trăi și a se reproduce. În mod normal implică procese biochimice complexe implementate prin orchestrarea reacțiilor metabolice și reglarea genelor și interacțiunea lor cu factori de mediu. Un exemplu clasic este fermentația ABE de către Clostridium acetobutylivum, în timpul căreia celulele convertesc carbonul  în acizi organici care apoi sunt reasimilați pentru a produce solvenți ca strategie pentru supraviețuirea celulei.

Clostridium se aseamănă cu o fabrică care în timpul fermentației convertește carbonul în biocombustibili avansați, regenerabili care pot fi folosiți direct pentru alimentarea mașinilor noastre, adaugă Lu, care este de asemenea afiliat Departamentului de Fizică și Institutului Carl R Woese. Complexitatea și natura sistemului procesului au fost mult subapreciate, generând provocări în înțelegerea și optimizarea producerii de solvenți (ABE).

În acest studiu noi am dezvoltat o rețea computațională pentru analiza și exploatarea metabolismului solventului de către C. Acetobutylicum declară Chen Liao, prim autor al lucrării care va apărea în ediția de săptămâna aceasta a ”Proceedings of the National Academy of Science” din SUA.

Din ceea ce știm noi, această rețea elucidează pentru prima dată reacțiile metabolice complexe orchestrate sistematizat, reglarea genelor și cauzele de mediu în timpul fermentației ABE clostridiale afirmă Lu. De asemenea, asigură un nou mijloc pentru noi ipoteze despre designul tulpinii și protocolul de optimizare, neprețuite pentru dezvoltarea de strategii inginerești metabolice eficiente, accelerând dezvoltarea de biocombustibili avansați. Pe larg, folosind fermentația ABE ca un exemplu, cercetarea atrage atenția către sisteme biologice care oferă posibilitatea înțelegerii cantitativă și integrată a complexei fiziologii microbiale.

Sursă: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150624115532.htm

DOI: 10.1073/pnas.1423143112

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ